Geluk

Maak alles vast met geniet-jes

Wat is geluk? Wanneer ben je gelukkig? Ben je gelukkig als je alles hebt wat je maar wilt of zit geluk juist in andere dingen?

Ik geloof dat er niet echt iets is wat je moet hebben om gelukkig te worden. Ik geloof eigenlijk dat je uit alles wel iets van geluk kunt halen. Juist genieten van de kleine dingen, daar gelukkig van worden, dat is in mijn ogen belangrijk. Hoe je leven er ook uit ziet. Rijk of arm, groot of klein, werk of geen werk. Maar hoe moet dat dan?

Ten eerste moet je je bewust worden van de kleine dingen. De zon die schijnt, of juist de regen die zo gezellig op het dak tikt. Een lekker kopje thee, iemand die naar je glimlacht. Als je je daar bewust van bent, kan zoiets kleins een groot verschil maken. Dan geniet je van die glimlach, en ja, zelfs van die regen. Dus kijk om je heen, en zie de kleine dingen. Kijk eens om je heen als je op de fiets zit, let op je omgeving. Kijk mensen ook eens echt aan, en lach naar iedereen die je tegenkomt. Bedenk hoe lekker dat kopje thee is, en hoe gezellig die regen eigenlijk is. Wat ik sinds een tijdje doe is elke dag opschrijven waar ik blij van werd. Dan ga je er vanzelf meer op letten. Als je een keer opgeschreven hebt dat je zo blij werd van die glimlach, zul je er de volgende keer weer van genieten. Het is helemaal niet zo moeilijk om geluk te vinden. Het zijn de simpelste, kleinste dingen die ertoe doen. Juist daar kun je je geluk uithalen. Ook als je een baaldag hebt. Dus kijk om je heen, en geniet van de kleine dingen die je ziet 🙂

Waar word jij blij van?

Advertenties

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s