Dit helpt je om van je chagrijnige bui af te komen

Iedereen is weleens chagrijnig en daar is niets mis mee. Je mag best eens even chagrijnig zijn of ergens van balen. Je mag je ook echt weleens rot voelen. Maar het is niet fijn om erin te blijven hangen. Voor jou niet en voor je omgeving niet. Deze tips gaan jou helpen…

Iets doen waar je blij van word

Doe iets waar je blij van word. Word jij blij van Pinterest? Kijk dan gewoon even een minuutje naar al die leuke plaatjes. Kan jij echt genieten van een kopje thee? Zet dat dan voor jezelf 🙂

Glimlach naar mensen die je tegenkomt

Dit werkt echt. Tover een lach op je gezicht en lach naar de mensen die je tegenkomt. Het geeft je een goed gevoel en als iemand dan ook nog teruglacht zul je je vast wat blijer voelen!

Ga naar buiten

Haal even frisse lucht. Zet gewoon even een stap over de drempel en geniet van de frisse lucht. Ga, als je tijd hebt, op de fiets in plaats van met de auto. Of loop even een rondje. Heerlijk!

Schrijf de dingen op waar jij blij van word

Dit vind ik zelf erg fijn om te doen. Een geluksmomentje? Schrijf het op! Of weet je nog waar je gister blij van werd? Opschrijven! Wat ook helpt is om elke avond voor je gaat slapen op te schrijven waar je blij van werd.

Verwen jezelf

En dat hoeft echt geen nieuw jurkje te zijn. Het kan ook iets kleins zijn, gewoon een lekker kopje koffie of een warme douche. En geniet er dan ook echt van.

Besteed aandacht aan je uiterlijk, verzorg jezelf goed

Kleed je leuk aan, verzorg je huid goed, smeer je handen in met een lekkere creme. Als je aandacht besteed aan je uiterlijk en jezelf goed verzorgd zal je je beter voelen dan dat je de hele dag in je pyjama loopt.

Eet chocolade

Wat zeg je? Ja, eet chocolade. Neem dan wel die met meer dan 70 procent cacao erin. In chocolade zit namelijk het stofje endorfine, wat voor een geluksgevoel zorgt. Is dat geen goed nieuws? Ik schreef niet voor niets een ode aan chocolade 😉

Dit waren mijn tips om van je chagrijnige – baal -rotbui af te komen. Wat vind jij van deze tips? En doe jij deze dingen ook als je chagrijnig bent, baalt of je rot voelt? Laat het me weten in de reacties!

Afbeelding via Pinterest.

Advertenties

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s