December, denk eens aan een ander

Lieke, het is vrijdag, dan is komt toch ‘dingen waar ik blij van word’ altijd online? Je hebt helemaal gelijk maar ik heb besloten om de dingen waar ik blij van word maandelijks in plaats van wekelijks te delen. Het werd een beetje eentonig en een maand is langer, dus is er ook meer afwisseling. Voortaan komt er dus een uitgebreider dingen waar ik blij van word artikel online. Dingen waar ik blij van word – december, enz. Dit gezegd hebbende gaan we nu over naar het artikel van vandaag!

December, waar denk jij aan bij december? Aan kerst en oudjaar natuurlijk. En aan gezelligheid. De maand om terug te blikken naar het afgelopen jaar. Kaarsjes, lichtjes, vuurwerk…vul zelf maar in. We zijn druk met onze kerstoutfit en ons huis/kamer kerstproof maken. We genieten, en dat is goed. Dat mag. Maar laten we juist in deze maand vol gezelligheid en vreugde ook eens denken aan eenzame mensen. Aan mensen die geen geld hebben voor een leuke kerstoutfit. Mensen die misschien niet eens hun huis kerstproof kunnen maken omdat ze geen dak boven hun hoofd hebben.

Laten we ook eens aan die mensen denken. Denk aan ze. Lach eens naar die man die voor de deur van de supermarkt krantjes verkoopt. Die eenzame, oude vrouw. Die zwerver die je weleens tegenkomt. Lach. Geef ze een glimlach. Een glimlach kan zoveel doen. En zeg nou eerlijk, het is een kleine moeite! Zeg ze ook eens gedag, of misschien deed je dat al. Gooi eens een muntje in dat bakje wat naast die straatmuzikant staat.

Je kunt ook een kerstkaart in de bus doen bij die eenzame oude vrouw. Of geef een kaartje of iets lekkers aan die krantenverkoper. Wens de zwerver een gelukkig nieuwjaar. Laat mensen weten dat je aan ze denkt. Met een klein gebaar kun je mensen veel vreugde geven. Bedenk eens hoe jij het zou vinden om alleen kerst te moeten vieren. Om geen geld te hebben voor die kerstoutfit. Ik zeg niet dat jij een kerstoutfit moet gaan kopen voor die straatmuzikante. Het hoeft niet iets groots te zijn. Maar behandel mensen zoals jij in hun situatie behandelt zou willen worden. Lach. Denk eens aan een ander.

Denk jij in deze maand weleens aan een ander? Laat het me weten in de reacties!

Afbeelding via Shutterstock

Advertenties

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s