Recept kerstkransjes

Het is bijna kerst, daar kwam ik pas afgelopen zaterdag achter, ik dacht dat het nog wel twee/drie weken duurde haha! En dat terwijl ik dit zo’n gezellige tijd vind. Maar goed, het is dus bijna kerst. En dus deel ik vandaag een recept voor kerstkransjes. Heerlijk om, nu het buiten grauw en grijs is de keuken in te duiken! Gezellige (kerst) muziek op en klaar, bakken maar!

De ingrediënten voor ongeveer 10 koekjes (je kunt het recept natuurlijk altijd verdubbelen)

  • 110 gram bloem
  • 75 gram boter
  • 40 gram witte basterdsuiker
  • 1 mespuntje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 losgeklopt ei (om te bestrijken)
  • 25 gram suiker (voor versiering)
  • 50 gram amandelschaafsel (voor versiering)

Bereiding:

  1. Verwarm de over voor op 160 graden.
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Kneed de bloem, boter, 4o gram suiker, zout en vanillesuiker tot een deegbal.
  4. Rol het deeg uit.
  5. Steek met een glas of een ander deegvormpje koekjes uit het deeg.
  6. Steek met een appelboor een gaatje in het midden van elk koekje. Het deeg wat je eruit gestoken hebt kun je gewoon meebakken en opeten 😉
  7. Leg de koekjes op de bakplaat, bestrijk met een losgeklopt ei en strooi de suiker en het amandelschaafsel erover.
  8. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten lichtbruin en gaar.

Eet smakelijk!

Houd jij ook zo van deze tijd? En ga je de koekjes maken? Ik ben benieuwd naar jullie reacties hieronder!

Afbeelding via Pinterest.

Advertenties

10 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s